latinica  ћирилица
18/08/2017 |  10:53 | Аутор: РТРС

Надал: Ђоковић и Федерер се нису повређивали као ја

Први тенисер света Рафаел Надал рекао је на Мастерсу у Синсинатију да је током каријере имао више повреда од свих највећих конкурената на туру.
Надал (Фото:Hugo Philpott/UPI.) -
Надал (Фото:Hugo Philpott/UPI.)

Надал је на старту Синсинатија лако савладао Ришара Гаскеа, а након испадања Александера Зверева, остао је један од двојице представника из топ 10 на турниру у Америци.

"Сезона није мијењана сигурно 20 година, не можемо о томе да размишљамо тренутно. То се догодило јер нисмо више двадесетогодишњаци. Имамо преко 30 година, већина од нас из врха. Такве ствари могу да се догоде, ове сезоне их је било више, али да вам нешто кажем – у тој позицији сам био више него сви остали играчи", рекао је Надал.

'Бик са Маљорке' је подсјетио да је током каријере, за разлику од Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Ендија Марија, пропустио велики број турнира.

"Повреде су дио спорта. Знам колико је то тешко, жао ми је свих ривала и желим им брз опоравак. Али могу да вам кажем да, на примјер, Роџер није имао толико повреда током каријере. Исто је са Новаком и Ендијем. Мислим да се и стан није суочавао са неким значајнијим потешкоћама. Ја сам једини од врхунских играча који је пропуштао много важних турнира, сигурно више него остали. Знам колико је тешко".

За крај, савјетовао их је како да преброде тешке тренутке.

"Једино што у оваквим ситуацијама можете да урадите јесте да прихватите чињењицу да сте повријеђени и наставите даље", закључио је Надал.

Извор: Б92