latinica  ћирилица
16/08/2017 |  14:03 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Српска расположена за нове инвестиције

На састанку представника Владе Републике Српске и кинеске корпорације за међународну економску и техничку сарадњу "Ђангси" наглашено је да је Српска отворена за нове инвестиције, те да су институције Српске до сада реализовале неколико успјешних пројеката са партнерима из Народне Републике Кине.
Састанак Владе Српске и кинеске корпорације "Ђангси" - Фото: СРНА
Састанак Владе Српске и кинеске корпорације "Ђангси"Фото: СРНА

Представници компаније "Ђангси" изразили су спремност да подрже инвестиције у Републици Српској, прије свега, у области путне инфраструктуре и енергетике, те је договорено да се у наредном периоду наставе преговори са ресорним министарствима да би се дефинисали адекватни модалитети за успостављање сарадње, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Делегација, коју су чинили потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и помоћник министра саобраћаја и веза Наташа Костић, упознала је представнике компаније "Ђангси" о пројектима који се тренутно реализују и плановима развоја инфраструктуре у Српској.

На састанку је разговарано о могућностима успостављања сарадње са овом кинеском компанијом, прије свега, када је ријеч о реализацији инфраструктурних пројеката у Републици Српској.

Кинеска компанија "Ђангси" је међу 250 најбољих свјетских компанија у области међународних грађевинских пројеката, а до сада су успјешно реализовали више од 500 пројеката у више од 50 земаља свијета.

Извор: СРНА