latinica  ћирилица
14/08/2017 |  15:21 ⇒ 15:21 | Аутор: РТРС

Пленковић: Градићемо Пељешки мост

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је данас да ће бити настављен пројекат изградње Пељешког моста који је стратешки за Хрватску и за чију реализацију је обезбијеђено 357 милиона евра.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

"Што се тиче Пељешког моста мислим да је Влада Хрватске била сасвим јасна и то сам рекао прије неколико дана. Не само да се наставља пројекат његове изградње, него смо добили осигураних 357 милиона евра", рекао је Пленковић новинарима на Јелси, коментаришући изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да Хрватска не смије градити Пељешки мост прије него што буде дефинисана граница на мору између БиХ и Хрватске.

Он је поновио да се заузима за дијалог са свим сусједним земљама, па и са БиХ, те да се о изградњи Пељешког моста разговарало на заједничкој сједници Владе Хрватске и Савјета министара БиХ у Сарајеву почетком јула.

"Ако било шта треба појаснити, све ћемо појаснити нашим комшијама, међутим техничке карактеристике моста су такве да омогућавају нешкодљив пролаз свим врстама пловила која би могла ићи према мору", додао је Пленковић.

Извор: СРНА