latinica  ћирилица
25/05/2017 |  09:15 | Аутор: РТРС

Мурињо: Доста ми је фудбала, ово ми је била најтежа сезона у каријери

Португалски стручњак Жозе Мурињо спасио је сезону синоћњим освајањем Лиге Европе која значи и играње у Лиги шампиона наредне сезоне, чиме су испрали горчину катастрофалног шестог мјеста у Премијершипу.
Жозе Мурињо - Фото: Getty Images
Жозе МурињоФото: Getty Images

- Момци су били фантастични. Пресретан сам због начина на који играли у мојој најтежој тренерској сезони - рекао је Мурињо који је синоћ освојио свој четврти европски трофеј.

Највеће европске екипе ускоро крећу на турнеју широм свијета иако су иза њих, а посебно иза енглеских клубова, врло дуге и напорне сезоне.

Тако ће Реал Мадрид и Барселона пут Азије и Сједињених Држава, као и бројни клубови Премијершипа, Ливерпул је већ у Аустралији, док Јунитед, чини се, не иде нигдје.

- Сада не желим да гледам никакав фудбал, ни пријатељске утакмице. Надам се да ће се доћи памети. Посљедњих неколико мјесеци је било готово немогуће играти. Крпили смо састав због повреда, тјерали играче до максимума и покушавали извући највише што можемо до краја сезоне. Вријеме је за одмор - поручио је "специјални" својим шефовима.

Извор: Агенције