latinica  ћирилица
22/05/2017 |  16:55 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Вучић потврдио: Гашић ће бити шеф БИА

Премијер и изабрани предсједник Александар Вучић потврдио је данас да ће Братислав Гашић бити на челу БИА. Истакао је да има много квалитета и да не треба сумњати у његову лојалност држави Србији.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао и да је Гашић био без функције годину ипо, да је платио цијену за оно што је учинио и да га сматра човјеком који све зна по питању безбједности.

"Он има много добрих квалитета, све зна о систему безбједности и одбране, био је одличан министар одбране, и увјерен сам у његову лојалност", рекао је Вучићна на  Факултету за безбједност гдје је данас одржао предавање.

Вучић је претходно за Блиц рекао да је Гашић "веома вриједан, посвећен човјек, одан својој држави":

"Захвалан сам Ђорђевићу на очувању пуне стабилности Републике Србије и примјерном и одговорном обавјештајном раду", рекао је Вучић.

Бивши министар одбране Србије и члан Председништва владајуће Српске напредне странке Братислав Гашић претходно у изјави за Радио Слободна Европа није желио ни да демантује ни да потврди незваничне информације да ће сутра бити именован за директора Безбједносно информативне агенције Србије.

Првог човјека БИА, према закону, поставља и разрјешава Влада Србије. Досадашњи директор је на ту функцију именован 2013.

Братислав Гашић је био на мјесту министра одбране Србије. Смијењен је након притиска јавности због увредљивог коментара упућеног новинарки.

Извор: Танјуг