latinica  ћирилица
22/05/2017 |  12:29 | Аутор: РТРС

Мекејн назвао Путина убицом

Амерички сенатор и "политички јастреб" Џон Мекејн назвао је предсједника Русије Владимира Путина "убицом", а министра спољних послова Сергеја Лаврова "марионетом разбојника и убице".

Мекејн важи за изазито русофобичног политичара и заговорника санкција. Он тврди да руски министар спољних послова Лавров "нема шта да тражи у Овалној соби".

Мекејн је у изјави за телевизију Фоx Неwс оптужио руског предсједника да је "користио руско прецизно оружје за нападе на болнице у Алепу", али поново није изнио било какве доказе за те тврдње.

Амерички сенатор је у више наврата оптуживао Русију да њене ваздухопловне снаге, наводно, изводе у Сирији ударе на цивилну инфраструктуру, а не на положаје милитаната.

Мекејн такође жели да наметне нове санкције Русији због њеног наводног мијешања у изборе у САД. При томе, ни он ни његове колеге сенатори до данас нису представили доказе о кривици Кремља.

Због недостатка доказа, почетком маја, Одбор за међународне послове Сената САД одбацио је нацрт нових санкција, што је разбјеснило "јастребове" у Конгресу, подсјећа "Спутњик".

Извор: СРНА