latinica  ћирилица
22/05/2017 |  11:41 | Аутор: РТРС

Руси са све већом иронијом посматрају дешавања у САД

Руси са све већом иронијом посматрају дешавања у САД, поредећи ту ситуацију са хаосом у својој земљи током деведесетих година прошлог вијека, за вријеме Бориса Јељцина, наводи агенција "Блумберг".
САД - Русија (фото: geopoliticsmadesuper.com) -
САД - Русија (фото: geopoliticsmadesuper.com)

Недавно је сам амерички предсјеник Доналд Трамп на "Твитеру" написао да се у Русији "кришом подсмијавају гледајући како се САД распадају".

Посебно се у цинизму истиче министар спољних послова Русије Сергеј Лавров који је, како наводи "Блумберг", одглумио да га је изненадила вијест о смјени директора ФБИ-ја Џејмса Комија.

Услиједила је иронична понуда Владимира Путина америчким конгресменима да им пошаље стенограм разговора Трмпа и Лаврова и покаже да никакве тајне нису откриване.

"Ова изјава је чисто исмјавање. Немогуће је замислити да Конгрес тако нешто затражи од руског предсједника", наводи агенција.

Посебно се истичу успјешни наступи Сергеја Лаврова у Европи, а поготово сусрет са генералним секретаром Савјета Европе Торбјорном Јагландом.

Познато је да су неки амерички медији хистерично реаговали на улазак руског фотографа у Овални кабинет током сусрета Трамп-Лавров, изражавајући бојазан да је он могао да постави прислушне уређаје!?

"Надам се да нећете имати проблема због фотографија", рекао је Јагланд тим поводом Лаврову током фотографисања.

"То зависи од тога какве тајне ћете ми открити", одговорио је цинично Лавров, алудирајући на тврдње америчких медија да му је Трамп открио неке тајне у вези са ситуацијом у Сирији.

"Овакав руски хумор Европа прихвата са одушевљењем", сматра "Блумберг".

Влада у Москви наставља да се забавља, јер ситуација у Белој кући веома подсјећа на Јељцинову Русију у њеним најгорим временима.

Непрекидни скандали угрожавају "специјални статус" САД у свијету, што иде наруку геополитичким противницима Вашингтона.

Трампови критичари морају да схвате да истрајавањем у неоснованим, али изузетно озбиљним оптужбама - само штете својој земљи", истиче агенција "Блумберг".

Извор: Срна