latinica  ћирилица
20/02/2017 |  12:02 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Стевандић: Очекује се званичан став Савеза за промјене

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас Срни да се очекује званичан став Савеза за промјене о заказивању посебне скупштинске сједнице о актуелној политичкој ситуацији након одлуке бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да поднесе захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Сједница скупштинског Колегијума, који би требало да закаже посебну сједницу, може бити сазвана у било ком моменту, али се очекује да у Савезу за промјене усагласе ставове. Још не знамо ставове СДС-а и НДП-а, док је ПДП за одржавање посебне скупштинске сједнице - рекао је Стевандић.

Он каже да је, иако противник политике Савеза за промјене, неопходна сагласност у овоме ради заједничког дјеловања свих српских политичких представника.

- Увијек је могуће одржати сједницу Колегијума Народне скупштине Републике Српске. Позивам их да усагласе став, јер у свему овоме није ријеч о партијским питањима, него интересима Републике Српске - додао је Стевандић.

Лидери СНСД-а, ДНС-а и СП-а Милорад Додик, Марко Павић и Петар Ђокић сагласили су се јуче да је неопходно одржати посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске на којој би било постигнуто јединство свих политичких представника Срба у БиХ након одлуке бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да поднесе захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић предложио је 18. фебруара да клубови посланика у Народној скупштини Републике Српске затраже посебну скупштинску сједницу на којој би се расправљало о озбиљним политичким импликацијама које је изазвала најава бошњачих представника да ће поднијети захтјев за ревизију пресуде против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

Извор: СРНА