latinica  ћирилица
18/01/2017 |  14:01 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Амиџић: У наредном периоду значајнија помоћ за спорт

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић изјавио је да је Градска управа Бањалука опредијељена да значајније помаже спорт у будућем периоду.
Бањалука - Амиџић - Женски кошаркашки клуб "Орлови" - Фото: СРНА
Бањалука - Амиџић - Женски кошаркашки клуб "Орлови"Фото: СРНА

"То се односи на све спортове и спортске колективе који квалитетно промовишу град Бањалуку и који обављају своју основну функцију - да нашу омладину склањамо са улица и њихову енергију усмјеравамо у правом правцу", рекао је Амиџић новинарима у Бањалуци.

Након пријема којег је данас у градској управи Бањалуке уприличио за делегацију Женског кошаркашког клуба "Орлови" Бањалука, Амиџић је честитао клубу освајање Купа Републике Српске и рекао да овај клуб брани Републику Српску и у Премијер лиги БиХ, гдје биљежи коректне резултате.

"Ово је здрав клуб који је успио да окупи позитивну спортску енергију када је у питању женска кошарка, а с друге стране у финансијском и организационом смислу биљежи добре резултате и може служити за примјер", закључио је Амиџић.

Вршилац дужности начелника Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт у градској управи Бањалуке Драган Бањац рекао је новинарима да је на пријему било говора и о проблемима који тиште бањалучки спорт, а посебно кошарку.

"Ово је један од легендарних бањалучких клубова који је дао немјерљив допринос развоју бањалучке кошарке у посљедњих 20 година", истакао је Бањац.

Предсједник Женског кошаркашког клуба "Орлови" Бањалука Небојша Куштриновић рекао је новинарима да овај клуб уз скромна финансијска средства биљежи изванредне резултате.

Извор: Срна