latinica  ћирилица
16/01/2017 |  17:14 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Јевтић: Смирити тензије

Министар за заједнице и повратак самопроглашеног Косова Далибор Јевтић оцијенио је данас да је тренутна ситуација на Косову и Метохији веома сложена и да тензије треба смирити уз помоћ међународне заједнице.
Далибор Јевтић (Фото: nspm.rs) -
Далибор Јевтић (Фото: nspm.rs)

"Једино се смиривањем тензија може створити боље окружење и услови за живот свих народа на овим просторима", рекао је Јевтић на састанку са новоименованим амбасадором Норвешке у Приштини Пер Странд Сјастадом.

Јевтић истиче да ово није тренутак за реторику сукобљавања, нити за изношење тешких ријечи од било ког политичара.

"Од такве реторике и тешких ријечи нико неће имати користи, а, са друге стране, могу испаштати обични грађани", навео је Јевтић, који је апеловао на све стране да се успостави владавина права и закона, мир и толеранција.

Он је указао да је безбједносна ситуација у појединим мјестима гдје живе повратници забрињавајућа због честих напада на повратнике који остају у великом броју случајева некажњени.

"Због тога и нема жељених резултата у процесу повратка", истакао је Јевтић и додао да што прије треба бити формирана заједница српских општина која може да одговори на стварне потребе грађана.

Извор: СРНА