latinica  ћирилица
12/08/2016 |  20:00 | Аутор: ФЕНА

Тука: Контролисао сам трку цијело вријеме

Босанскохерцеговачки атлетичар Амел Тука данас је у квалификацијама утрке на 800 м резултатим 1:45,72 минуте освојио друго мјесто у својој квалификационој групи и тако изборио наступ у полуфиналу.

Двадестпетогодишњи атлетичар из Какња у квалификацијама, у којим су учествовала 54 такмичара, поставио је четврто вријеме.

Бољи од Туке били су свјетски рекордер Кенијац Давид Рудиша (1:45.09), затим побједник групе у којој је трчао бх. атлетичар - Ајенил Сулејман из Џибутија (1:45.48) те Јужноафриканац Реинхард ван Ренсбург (1:45.67).

"Трка је била одлична, пласирао сам се у полуфинале, што ми је био и циљ. Имао сам веома јаку групу, био сам опрезан и контролисао сам трку цијело вријеме.

Задовољан сам обзиром да је трка била прилично рано ујутро (10 сати по локалном времену). Чак и на загријавању нас је пратила киша и било је помало хладно.

Узимајући све то у обзир остварио сам добро вријеме", казао је Тука.

У полуфиналу, које је на распореду у недјељу рано ујутро (од 3:08 до 3:30 сати), Туку очекује знатно тежи задатак.

"У полуфиналу ћу дати све од себе да се што боље пласирам и заузмем позицију за финале", изјавио је Тука.

Он се захвалио свима у БиХ на подршци. "Будите и даље уз нас, уживајте у нашим наступима, без обзира које резултате направили, ми свим срцем овдје представљамо своју Босну и Херцеговину", рекао је Тука.