latinica  ћирилица
22/08/2016 |  19:46 | Аутор: Б92

Фарах на ОИ у Токију трчи маратон?

Четвороструки олимпијски шампион Мо Фарах могао би да наступи и на Играма у Токију 2020. године, али не у дисциплинама у којима доминира већ годинама.

Британац је у Рио де Жанеиру остварио другу узастопну дуплу побједу на ОИ, као и у Лондону 2012. тријумфовао је на пет и десет хиљада километара.

Фарах је потврдио да ће наступити на Свјетском првенству сљедеће године, такође у Лондону, у својим дисциплинама, након чега ће се вјероватно посветити маратону.

Британац је дебитовао у најдужој тркачкој дисциплини прије двије године управо код куће, био је осми на улицама Лондона, али ће у вријеме ОИ у Токију већ имати 37 година.

"Не можеш много планирати када су у питању дуге пруге. Волио бих сљедеће године да се опростим од стазе на СП, а онда ћемо видјети како ће ми ићи у маратону. Али, не одбацујем ниједну могућност", рекао је Фарах који маратон тренира са бронзаним из Рија Гејленом Рапом.

Фарах је без проблема славио на 5.000 метара у Рију, али је замало остао без трона на дупло дужој дистанци, јер је га је један конкурент замало оборио у самој завршници.

"Четири године тренинга су могле да нестану у једном тренутку. То је извукло много снаге из мене. Морао сам да останем снажан и мислим колико сам много прешао и тренирао за тај моменат", рекао је Британац.