latinica  ћирилица
07/05/2024 |  18:44 ⇒ 08/05/2024 | 10:51 | Аутор: РТРС

Ствараоци Републике: Српска слога најјача одбрана, национално јединство потребније него икад (ВИДЕО)

О резолуцији о Сребреници Генерална скупштина Уједињених нација наводно ће гласати средином маја.
Асоцијација "Ствараоци Републике Српске" - Фото: РТРС
Асоцијација "Ствараоци Републике Српске"Фото: РТРС

Пролонгирање изјашњавања није смањило тензије, напротив.

Томе доприносе свакодневне спекулације у федералним медијима по којима је извјесно да ће резолуција бити усвојена, али да су ипак несигурни показује питање колико ће земаља бити уздржано?

У дипломатској офанзиви не заостају ни Србија ни Република Српска јер је национално јединство наше најјаче оружје.

Да је национално јединство потребније него икада, поручују из Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".

Само јединствени, кажу, можемо пружити отпор неправди из "западњачких кухиња". Данас су то Резолуција о Сребреници и пријем лажне државе Косово у Савјет Европе, а сутра, ко зна шта?

Напомињу да посао на Балкану деведесетих велике силе нису завршиле, али и да су тада Срби одлуке за спас свог народа доносили јединствено.

- Чини се да је и данас тај политички моменат подједнако сложен, ако не и много тежи за доношење одлука - рекао је предсједник Скупштине Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Душан Козић. 

А Балкан је најлакше заљуљати по принципу, завади па владај. Црна Гора ће наводно уз посредовање САД предати два амандмана на њемачку Резолуцију о Сребреници.

Подршка резолуцији био би катастрофалан потез Црне Горе, каже предсједник Демократске народне партије Црне Горе Милан Кнежевић.

Подсјећа да у Црној Гори живи 40 одсто Срба.

- Tо није обично гласање, то је гласање након кога ће и Црна Гора постати геноцидна држава и свакако је увод у укидање Републике Српске. Мислим да ми немамо право да будемо дио те срамоте. Не постоји логично објашњење за "ЗА" Црне Горе. Ако не може против, онда нека буду уздржани - изјавио је Кнежевић.

Како ће Црна Гора гласати о Резолуцији о Сребреници питање је на које јавност данима чека одговор. Предсједник Владе Црне Горе Милојко Спајић још се није званично огласио.