latinica  ћирилица
04/05/2024 |  11:04 ⇒ 15:10 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали највећи хришћански празник Васкрс

Званичници Републике Српске честитали су свештенству и народу највећи хришћански празник Васкрс.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предстојећи Васкрс и истакао да вјера у васкрсење у данашњим околностима јесте оно што свакодневно човјека снажи и утврђује у истини да зло нема посљедњу ријеч.

У честитки поводом највећег хришћанског празника Васкрса Његовој светости патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима, Додик је пожелио да ово празнично вријеме дочекају и проведу у духу вјековне традиције српског народа.

- У околностима у којима живимо, вјера у Васкрсење, у добро и правду јесте оно што треба да нас свакодневно снажи, те да нас утврди у истини да зло нема последњу ријеч - истакао је предсједник Републике.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је највећи хришћански празник Васкрс и пожељела да празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вјечну истину о побједи добра над злом и у данима великих искушења и недаћа.

Цвијановић је у честитки Његовој светости патријарху српском Порфирију, свим архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима пожељела да предстојеће празничне дане проведу у духовном миру, здрављу и сваком добру, испуњени љубављу према породици и ближњима.

- Вођени Христовим благословом и снагом, нека Празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вјечну истину о побједи добра над злом, и у данима великих искушења и недаћа, извор снажне вјере у православне хришћанске вриједности - навела је Цвијановић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је предстојећи Васкрс и свим вјерницима пожелио да окупљени око вјерских и националних идеала пронађу чврст ослонац и здрав темељ за општи напредак.

Стевандић је честитку поводом Васкрса упутио Његовој светости патријарху српском Порфирију, свим архијерејима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и цјелокупрном православном народу српском, као и свим другим православним вјерницима у Републици Српској.

- У име Народне скупштине Републике Српске, и у своје лично име, честитам вам празник над празницима - Васкрсење Господа нашег Исуса Христа - навео је Стевандић.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић је свим православним вјерницима пожелио да васкршње празнике проведу у миру, радости и благостању са својим најмилијима, пожеливши да Васкрс донесе наду, љубав и нову снагу за све предстојеће изазове.

- Зато сматрам да морамо бити ослоњени једни на друге, да никада то не смијемо заборавити. Наш највећи празник треба да нас подсјети на вјеру и љубав према свом ближњем, али и на већу потребу узајамног поштовања и солидарности. Уз искрене жеље за добро здравље, поздрављам вас традиционалним хришћанским поздравом - Христос васкрсе - рекао је Вишковић у честитки.