latinica  ћирилица
02/05/2024 |  19:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Фудбалери Војводине побиједили Партизан

Фудбалери Војводине побиједили су као гости Партизан резултатом 3:2 у мечу трећег кола плеј-офа Суперлиге, па Црвена звезда може већ у овој рунди да постане шампион Србије уколико од 19 часова освоји бод код куће ТСЦ.
Партизан доживио дебакл у Данској (ФОТО: EPA-EFE/Martin Sylvest DENMARK OUT) -
Партизан доживио дебакл у Данској (ФОТО: EPA-EFE/Martin Sylvest DENMARK OUT)

Партизан је повео у 18. минуту аутоголом Ђорђа Црномарковића, али је Војводина у финишу полувремена стигла до потпуног преокрета у режији Дејана Зукића и Кејлеба Задија. У 38. минуту је Зукић био асистент а Зади стрелац, док су у 44. улоге биле обрнуте.

Партизан је изједначио у 57. минуту голом Аранђела Стојковића. У 77. минуту резервиста Војводине Михаило Ивановић је постигао гол ударцем послије корнера, али га је судија Срђан Јовановић поништио послије интервенције из ВАР собе због прекршаја над дефанзивцем Партизана.

У последњем, четвртом минуту надокнаде меча, бивши фудбалер Црвене звезде Његош Петровић је постигао побједоносни гол за Војводину, усамљен је шутирао са ивице шеснаестерца и донио "лалама" велика три бода у трци за пласман у европска такмичења.

Другопласирани Партизан сад има 70 бодова, док је Војводина пета са 54 бода. Партизан у наредном колу гостује Напретку, док ће Војводина дочекати Чукарички, директног ривала за пето мјесто које води у квалификације за Лигу конференција.