latinica  ћирилица
02/05/2024 |  08:17 ⇒ 08:20 | Аутор: sputniknews.com

Рус Андреј Рубљов никада није изгубио од шпанског тенисера на шљаци

Нестварно и невјероватно дјелује сув статистички податак који гласи: Рус Андреј Рубљов никада није изгубио од шпанског тенисера на шљаци!
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/Juanjo Martin) -
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/Juanjo Martin)

А играо је чак 13 пута, од чега је посљедњи тријумф уписао против трећепласираног тенисера планете Карлоса Алкараса, ког је разоружао послије преокрета – 4:6, 6:3, 6:2 за пласман у полуфинале Мастерса у Мадриду.

Рус је прави "пеницилин" за Шпанце на најспоријој подлози. Позната је прича да за Шпанце важи да су измислили тенис на земљаној подлози, али то неписано правило не важи када се с друге стране нађе Андреј Рубљов.

Други најбољи руски тенисер, који ове сезоне не личи превише на себе и биљежи слабе резултате, успио је попут "Феникса" да се дигне из пепела и да преокрене резултат против фаворизованог Карлоса Алкараса и то пред његовом публиком усред Мадрида.

- Ова недјеља има велики утицај за моју сезону. Откако сам стигао у Мадрид играм тенис на високом нивоу, а то ми олакшавају одлични сервиси. Нисам можда добро почео, али како је меч одмицао, тако сам почео да поправљам сервис и то ми је олакшало посао - истакао је Рубљов за импресивних 13:0 против шпанских тенисера на њиховој омиљеној земљаној подлози, што је податак за Гиниса.

На путу ка финалу чека га Американац Тејлор Фриц који је успио послије велике борбе да елиминише Аргентинца Франсиска Серундола – 6:1, 3:6, 6:3.

Рубљов ће још једном морати добро да се помучи и презноји, с обзиром на то да у међусобним дуелима има лоше искуство са Американцем – 3:5.

Али, како је у питању шљака и како је Андреј успио да избаци Карлоса Алкараса, тако је јасно да нико не смије да унапријед да отпише захукталог Руса.