latinica  ћирилица
01/05/2024 |  11:23 ⇒ 11:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Селектор Србије Драган Стојковић: Наш сан се остварује (ВИДЕО)

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да су људи из фудбала пресрећни и презадовољни јер се њихов сан о изградњи Националног стадиона остварује.
Драган Стојковић Пикси и Александар Вучић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Драган Стојковић Пикси и Александар Вучић (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Много ми је драго да сам данас овдје и да видим на дијелу тај почетак остваривања сна - рекао је Стојковић током обиласка радова на изградњи комплекса ЕXПО 2027 и Националног стадиона у Сурчину.

Истакао је да су услови бољи него раније.

- Не мислим само на Национални стадион. Прелијепо је то. Србија се мијења у спортском дијелу, јер када добијете стадион у Зајечару, Лесковцу, Лозници, не може нико да каже да то није лијепо, нити добро. То су изузетно лијепи пројекти и на понос свих нас. Ето, дочекаћемо и да имамо Национални стадион - констатовао је Стојковић.

На питање зашто је Србији потребан Национални стадион, Стојковић је одговорио да ће тиме бити дио Европе.

- Играће се финале Лиге Европе, биће функционалан објект који ће да прими све могуће аспекте живота. Од концерата до фудбалских утакмица до разних чуда, спектакала итд. Тако да је феноменална ствар. Ми, бар из фудбала, смо пресрећни и презадовољни да ево овај сан почиње да се остварује. И ја једва чекам да за двије године то здање буде готово и да нас учини онако поносним - поручио је Стојковић.

Говорећи о будућим наступима на Европском првенству, Вучић је рекао да му је важно да Србија не изгуби од Енглеске и Словеније.

- Једина важна ствар је да морате да вјерујете и да се не предајете. И најбољи лијек за све је побједа. Побједа лијечи све. Тако да, борићемо се, даћемо све од себе - поручио је Стојковић.