latinica  ћирилица
30/04/2024 |  15:02 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

У сриједу умјерено до претежно облачно, послије подне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно вријеме, са повременом кишом и пљусковима са грмљавином и дневном температуром ваздуха до 26 степени Целзијусових.

На југу и западу очекује се постепено наоблачење које ће донијети повремену кишу и пљускове, а на сјеверу и истоку ће бити углавном суво уз више сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У послијеподневним и вечерњим часовима повремена киша и пљускови са грмљавином захватиће већину предјела, а понегдје су могући и јачи пљускови.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 12, на југу до 15 степени, а дневна од 21 до 26, у вишим предјелима од 16 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, у сјеверним подручјима источни и сјевероисточни, у осталим крајевима јужни и југоисточни, а у Херцеговини и западним подручјима повремено појачан, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 10, Калиновик 18, Хан Пијесак и Чемерно 19, Кнежево и Соколац 20, Гацко 22, Сребреница 23, Зворник, Мркоњић Град, Фоча, Бихаћ, Неум, Сарајево и Тузла 24, Билећа, Требиње, Вишеград, Добој, Нови Град, Рибник, Бијељина, Србац, Бијељина, Бугојно, Градачац, Ливно и Сански Мост 25, Бањалука, Приједор, Рудо, Шипово и Широки Бријег 26, Зеница 27 и Мостар 29 степени Целзијусових.