latinica  ћирилица
30/04/2024 |  10:31 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Због злоупотребе опојне дроге санкционисана четири лица

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, предузимањем мјера и радњи у циљу спречавања злоупотребе опојне дорге, лишили су слободе два лица због почињених прекршаја о производњи и промету опојних дрога и по једно лице због почињених прекршаја о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

- Код лица В.Б. из Бањлауке, 29. априла 2024. године пронађена је и привремено одузета мрвилица са траговима зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, док је код лица Д.С. из Бањалуке пронађена и одузета пвц кеса у којој се налазила одређена количина зелене биљне материје која својим изгледом такође асоцира на опојну дрогу марихуану - саопштено је из ПУ Бањалука.

У саопштењу се додаје, да су у Бањалуци у улици Царице Милице, око 01.30 часова полицијски службеници извршили контролу мотоцикла којим је управљало лице Л.Б. из Бањалуке, које је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге кокаин у организму.

- Лице С.С. из Бањалуке, лишено је слободе око 21.40 часова у улици Браће Југовића у Бањалуци, јер је приликом контроле путничког возила којим је управљало одбило да се подвргне испитивању на присутво појних дрога у организму. О свему наведном обавијештен је дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје - додаје се у саопштењу.