latinica  ћирилица
28/04/2024 |  09:13 ⇒ 09:17 | Аутор: РТРС

Специјална плакета Дјечијем позоришту Српске у Турској

Шестим извођењем представе "Био једном један лав", Дјечије позориште Републике Српске је заокружило своје учешће на 19. Међународном фестивалу "Мале даме и мала господа" у Анкари.
Представа "Био једном један лав" (Фото: Дјечије позориште Српске) -
Представа "Био једном један лав" (Фото: Дјечије позориште Српске)

Елиф Секер, генерални директор Фестивала, са великим поштовањем је захвалила умјетницима националног театра за дјецу Републике Српске. Уручила им је и специјалну плакету Фестивала, уз дирљиве ријечи захвалности.

Сви сектори управе Фестивала на посебан начин су исказали похвале ансамблу који је играо на турском језику.

Ђорђе Јанковић, Зорана Шуман, Свјетлана Андрић и Никола Милаковић својом маестралном игром из представе у представу дизали су публику на ноге. Око 4.000 дјечака и дјевојчица срели су се са нашим Лавом, разумјели причу, а након сваког извођења, ходницима је одјекивало "аслан, аслан", што на турском значи лав.

Бањалучки глумци су упознали и Сервет Ајбар, оснивача овог фестивала, која је потврдила да је представа донијела нове атрибуте најзначајнијем културном догађају за дјецу у Турској.

- Држава у којој живи 85 милиона становника била је сјајан домаћин театру Српске, што све заједно чини мисију на коју смо поносни - истакли су у Дјечијем позоришту Републике Српске.