latinica  ћирилица
26/04/2024 |  14:37 | Аутор: СРНА

Успјешна оперативна сарадња Полиције Српске и Аустрије

Директори Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и Савезне управе полиције Аустрије Михаел Такач оцијенили су да је оперативна сарадња двије полиције успјешна и да треба јачати заједничке активности будући да се предвиђа појачан прилив миграната.
Састанак, Синиша Кострешевић и Михаел Такач - Фото: РТРС
Састанак, Синиша Кострешевић и Михаел ТакачФото: РТРС

Такач је током посјете Министарству унутрашњих послова Српске разговарао са Кострешевићем и о проблематици у вези са мигрантском кризом и кријумчарењем људи.

Они су се сагласили да су илегалне миграције озбиљан проблем за сваку земљу, те да је у том смислу потребно јачати заједничке активности на пољу спречавања мигрантске кризе имајући у виду да се у наредном периоду предвиђа појачан прилив миграната, саопштено је из МУП-а.

Директор Савезне управе полиције Аустрије изразио је интересовање за школовање и стручно усавршавање полицијских службеника МУП-а Републике Српске, те посјетио Центар за обуку у Залужанима и његове садржаје, међу којима су и Управа за полицијско образовање у оквиру које егзистира Полицијска академије и Средња школа унутрашњих послова.