latinica  ћирилица
26/04/2024 |  14:02 ⇒ 17:33 | Аутор: РТРС

Бањалука: Пензионерима уручене прве бесплатне картице за јавни превоз (ВИДЕО)

Бањалучки пензионери, као и сва друга лица старија од 65 година, још могу веома једноставно предати захтјев и остварити право на доживотну картицу за бесплатан јавни превоз. А данас су подијељене прве картице.
Бесплатне картице за јавни превоз - Фото: РТРС
Бесплатне картице за јавни превозФото: РТРС

Градоначелник Бањалуке подијелио је првих хиљаду и по бесплатних карата за јавни превоз у Бањалуци.

- Јавни превоз је реалност. Данас ће  првих 1.500 пензионера добити своје картице. Важно је рећи и да сутра имамо исто један овакав догађај и да ће до првог маја 4.000 пензионера добити прве своје картице - рекао је Драшко Станивуковић градоначелник Бањалуке.

Координатор пројекта за спровођење мјере бесплатног јавног превоза Тања Палачковић истакла је да први пут у историји Бањалуке, али и Републике Српске пензионери добијају бесплатан јавни превоз.

- Наставићемо даље да радимо. Ова иницијатива је једна од историјских што се тиче нашег града и да заживи у Републици Српској и Босни и Херцеговини - рекле је Палачковићева.

Пензионери су изразили велико задовољство што ће превоз бити и потпуно бесплатан.

- Сваки динар нама пензионерима добро дође, јер нико не даје ништа џаба сви наплаћују. Овом приликом смо добили нешто бесплатно, а ваљда смо то и заслужили - истакао је Бошњак Ђурашин, пензионер.

Градоначелник је такође подсјетио да, осим пензионера, бесплатан превоз у граду имају ђаци и студенти из вишечланих породица, као и дјеца без родитељског старања.