latinica  ћирилица
26/04/2024 |  07:46 ⇒ 10:17 | Аутор: РТРС

Стоилковић: Резолуција о Сребреници једно обично наметање (ВИДЕО)

Резолуција о Сребреници је једно обично наметање, јер српском народу жели да се стави етикета колективне одговорности, рекао је за РТРС лидер Срба у Сјеверној Македонији Иван Стоилковић.
Иван Стоилковић - Фото: РТРС
Иван СтоилковићФото: РТРС

- Када кренете да омаловажавате Србе онда почнете да измишљате свашта. Тако је и о поменутој резолуцији. Симптоматично је кад вас оптуже за геноцид, а ви им узвратите, онда сте ви сте оптужени за говор мржње, а они су хероји демократије - навео је Стоилковић.

Истакао је да је битно не насједати на провокације и повлачити исхитрене потезе.

- Сматрам да ће руководство Републике Српске и Србије одговотити најбоље што може и заштити свој народ - рекао је Стоилковић.

Наводи да је добро што је гласање о резолуцији о Сребреници о којој је Генерална скупштина Уједињених нација требало да се изјасни 2. маја је синоћ одложено.

- Ипак, сама та одлука о резолуцији нема равно обавезујуће дејство и биће само подлога за нови раздор или свађу у региону. Ваља бити стрпљив и чекати своју шансу - поручио је Стоилковић.

Подсјећамо, након што је Министарство спољних послова Сјеверне Македоније одлучило да коспонзорише резолуцију о Сребреници, одлуци се успротивио Стоилковић и бошњачке партије у Сјеверној Македонији против њега су поднијеле кривичне пријаве.