latinica  ћирилица
25/04/2024 |  19:02 | Аутор: СРНА

Шулић: Марфијеви коментари могу само ласкати Кошарцу

Члан Главог одбора СНСД-а Денис Шулић изјавио је да америчком амбасадору у БиХ Мајклу Марфиу фрустрацију изазивају функционери из Републике Српске на које не може да шири свој малигни утицај.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је рекао да негативни коментари Марфија на рад министра спољне трговине и економских односа у Сајету министара Сташе Кошарца могу само да ласкају Кошарцу и потврде му да добро ради свој посао и штити интересе и надлежности Српске у заједничким институцијама.

- Циљ Марфија је да креира политички амбијент по својој и америчкој мјери, лак и послушан за сарадњу, што му и полази за руком у политичком Сарајеву - навео је Шулић.

Он је додао да Марфи нема никаквог утицаја на људе попут Кошарца, који као и други функционери Српске јако добро знају разлоге због којих су на својим позицијама, а то је да буду глас Српске и њених грађана, штите њене интересе и надлежности.

- Резултати рада Кошарца на свим позицијама на којима је до сада био, као и резултати рада Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, говоре довољно о томе како он ради свој посао, тако да нема потребе да се осврће на коментаре неких ускоро одлазећих представника америчке администрације који тиме само показују личне фрустрације и немоћ - навео је Шулић.

Марфи је на Енергетском самиту у Неуму критиковао рад Кошарца и Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, наводећи да је БиХ "једина земља у Европи без законодавства о природном гасу на државном нивоу и регулаторног надзора".