latinica  ћирилица
25/04/2024 |  12:35 ⇒ 12:40 | Аутор: СРНА

Трифуновић: Подршка институцијама Српске у одбрани права

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић рекао је да ово удружење подржава институције Српске у одбрани права и надлежности утврђених уставима Српске и БиХ и Дејтонским мировним споразумом.
Ратко Трифуновић - Фото: РТРС
Ратко ТрифуновићФото: РТРС

Трифуновић је рекао да се не може противуставно водити поступак против легално и демократски изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика, нити уводити санкције институцијама и појединцима које је изабрао народ.

Он је навео да се поступак против предсједника Републике Српске води због непоштивања акта који је донио неизабрани и неименовани високи представник.

- Против предсједника Српске, који је персонификација Републике Српске, води се кривични поступак противно Уставу БиХ, који је анекс Дејтонског мировног споразума - истакао је Трифуновић, који је данас присуствовао скупштини Удружења пензионера Нови Град.

Он је нагласио да се тако крши Устав и Дејтонски мировни споразум.

- Надамо се и вјерујемо да ће ипак прорадити савјест суда и тужилаштва који воде поступак и да ће увидјети да они сами овим поступком крше Устав - истакао је Трифуновић и додао да се Удружење пензионера Републике Српске и раније јавно огласио о овом питању.