latinica  ћирилица
23/04/2024 |  16:48 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Тужилаштво још утврђује узорке саобраћајне несреће у којој је страдала Бањалучанка (ВИДЕО)

Окружно јавно тужилаштво још утврђује узроке јучерашње саобраћајне незгоде у којој је страдала 46-годишња Бањалучанка.
Мјесто саобраћајне несреће на Ребровачком мосту - Фото: РТРС
Мјесто саобраћајне несреће на Ребровачком мостуФото: РТРС

Оно што је познато јесте да је возилом које је ударило жену на тротоару управљао 20-огодишњак из Лакташа.

Грађани који овом дионицом пролазе свакодневно кажу да су често свједоци шкрипе гума, неприлагођене вожње и ситуација у којима је несрећа избјегнута "за длаку".

Ова дионица Источног транзита у близини Ребровачког моста представља једну од "црних тачака" у Бањалуци. Прије двије године на истом мјесту живот је изгубио словеначки конзул у Бањалуци, а 2011. године 24-годишњи студент из Власенице.

Сви страдали на овој локацији били су пјешаци. Из МУП-а поручују да ће ова локација имати приоритет када је ријеч о побољшању безбједности у саобраћају.

- Надам се да ћемо у наредном периоду врло брзо имати инсталиран стационирани радарски систем како би утицали на безбједност саобраћаја на овој дионици, смањили број незгода и санкционисали све починиоце прекршаја - рекао је начелник Сектора полиције ПУ Бањалука Момчило Марић.

Према евиденцији полиције на овој дионици, дужине један километар, од 2015. године евидентирано је више од 400 саобраћајних незгода.

- Од чега 377 са материјалном штетом, 30 у којима је 44 лица задобило лаке тјелесне повреде, затим четири у којима су лица задесила тешке тјелесне повреде и двије саобраћајне незгоде у којима су лица смртно страдала - додао је Марић.

Непажња, прекорачење брзине или вожња у алкохолисаном стању - изговор и оправдање не постоји. Животи су изгубљени. Настрадала Бањалучанка радила је као педагог у Основној школи "Бранко Радичевић".

Због трагедије у овој школи данас није било наставе.