latinica  ћирилица
22/04/2024 |  15:18 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

"Позив родитељима да поступају у складу са најбољим интересима дјеце"

Министарство просвјете и културе Републике Српске позвало је родитеље дјеце укључене у програме предшколског, основног и средњег образовања Центра за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора у Бањалуци да поступају у складу са најбољим интересима дјеце и да им омогуће редовно похађање наставе.
Министарство просвјете и културе - Фото: РТРС
Министарство просвјете и културеФото: РТРС

Из ресорног министарства су навели да поштују право родитеља да изражавају свој став у вези са избором новог директора Центра за образовање и васпитање и рехабилитацију слушања и говора, али да још нису добили ниједну њихову писану представку у вези са радом директора.

- У току данашњих протеста од укупно 104 дјеце укључене у програме предшколског, основног и средњег образовања настави није присуствовало њих 38 - саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Из Министарства подсјећају да је Школски одбор Центра расписао конкурс за избор и именовање директора ове установе 1. децембра 2023. године, а одлуку о избору новог директора Сњежане Пајчин, дипломираног дефектолога, са дугогодишњим радним искуством и оствареним резултатима у раду, Влада Српске је донијела 4. априла.

Истакнуто је да Сњежана Пајчин у потпуности испуњава све услове за избор директора Центра, те да је конкурс расписан и спроведен у складу са законским и подзаконским актима који регулишу ову област.

- С обзиром да је процедура у вези са избором новог директора спроведена, сви родитељи који буду имали примједбе на рад новог директора могу да их јасно образложе и упуте Школском одбору, Министарству просвјете и културе, као и Републичкој просвјетној инспекцији - истиче се у саопштењу.