latinica  ћирилица
20/04/2024 |  12:10 | Аутор: РТРС

Селак: Не заборавимо да смо народ Пупина, Тесле и Ђоковића

Наш народ је у 20. вијеку дао огроман допринос борбама које је тај вијек донио. Поносни смо на претке и дужни смо да се са огромним пијететом сјећамо наших жртава, а обавезни смо према својим потомцима да им обезбиједимо сигурну и срећну будућност. Иако нас затрпавају догађајима из прошлости, у страну не смијемо ставити садашњост и будућност, рекао је предсједник СПС-а Горан Селак.
Горан Селак - Фото: Уступљена фотографија
Горан СелакФото: Уступљена фотографија

- СПС упозорава да наш поглед не смије бити онај у ретровизор, и зато је наш поглед усмјерен напријед. Осим на политичке и безбједоносне, одговор морамо дати и на економске и демографске изазове. Питања запослења, повећања плата и пензија, подршке привреди и развоја инфраструктуре, као и хватање прикључка са развијеним свијетом су нешто што подједнако занима људе без обзира на политичко опредјељење - поручио је лидер СПС-а.

21. вијек са собом нажалост није донио промјену чињенице да ће га кројити велики, али је са собом донио идеологију знања, рекао је Селак, додајући да је знање данас главни ресурс, упркос свим ограничењима која се намећу.

- Зато СПС инсистира да у фокусу политике буде бољи живот грађана и јака привреда од које ће сви имати велику корист, и држава и друштво. Сви притисци на нас су у служби да заборавимо да смо народ Тесле, Пупина, Петра Кочића или Новака Ђоковића. Зато смо дужни да и кад гледамо у прошлост наш фокус буде прије свега на њима, који су упркос ограничењима постали најбољи на свијету. Међу нама расте генерација дјеце за коју сам сигуран да може бити глобални лидер у знању - истакао је Селак.