latinica  ћирилица
19/04/2024 |  14:44 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

У суботу облачно и хладно, послије подне падавине (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно и хладно вријеме, а у вишим предјелима ујутро слаб мраз.
Облачно (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Облачно (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

На западу ће бити свјежије уз повремену кишу, а у осталим предјелима углавном суво и мало топлије уз сунчане периоде, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Касније послије подне облачно и вјетровито, падавине ће постепено јачати на западу и југу, а увече и током ноћи на недјељу падавне ће захватити већину предјела. Падаће киша, а у брдско-планинским предјелима снијег.

У првом дијелу дана дуваће слаб вјетар, а поподне и увече умјерен понегдје и јак, сјеверни.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус један до три, на југу до седам, у вишим предјелима од минус четири, а дневна од 10 на западу до 18 на истоку, у вишим предјелима на западу од пет Целзијусових степени.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, у Српској и ФБиХ данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница минус пет, Чемерно четири, Калиновик и Хан Пијесак пет, Соколац седам, Гацко, Кнежево и Мраковица осам, Сребреница и Сарајево 10, Мркоњић Град 11, Рибник, Рудо и Фоча 12, Бањалука, Бијељина, Зворник и Нови Град 13, Билећа, Вишеград, Добој, Приједор и Србац 14, Требиње и Мостар 17 и Неум 18 Целзијусових степени.