latinica  ћирилица
19/04/2024 |  08:35 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Ђурђевић Стаменковски: Са митинга у Бањалуци послата порука саборности и јединства Срба (ВИДЕО)

Трг Крајине јуче није био само бањалучки, већ централни српски трг на који су се сабрали Срби из различитих крајева Српске, Србије, са Косова и Метохије, који су дошли да дају подршку Српској и да пошаљу поруку саборности и јединства, рекла је предсједница Српске странке "Заветници" Милица Ђурђевић Стаменковски.
Милица Ђурђевић Стаменковски - Фото: РТРС
Милица Ђурђевић СтаменковскиФото: РТРС

- Послали смо одлучан одговор да оно што се припрема Српској нећемо дозволити, као и да нећемо дозволити ревитализацију историје. Оно што бранимо је светиња - истакла је Ђурђевић Стаменковски гостујући у нашем Јутарњем програму.

Она је нагласила да јој је изузетно драго што је јуче с њима на бини била и мајка Славка Мандић, која је у Сребреници 1992. године изгубила двије кћерке и мужа, и која је, како каже, смогла снаге да дође и покаже "да и наше мајке које су изгубиле најмилије заслужују да им се укаже поштовање и пажња".

Већинска Србија, истакла је, у потпуности подржава Српску у сваком сегменту, али је упозорила да постоји и мањи дио, тзв. квази елита која је, како је рекла, одрођена од државе и која не уважава ни Српски ни Србију, док на Српску гледају као на терет.

- Они виде Србију без Срба, без идентитета, али срећом они не говоре у име Србије и све што кажу треба да се зна да то није у име Србије - казала је Ђурђевић Стаменковски.

Она је истакла да иза злогласне резолуције о Сребреници у УН стоји Њемачка која је починила геноцид и изазвала страдање милиона људи у 20. вијеку.

- Зато улажемо велике напоре и дипломатске акције да што већи број земаља не да подршку том документу. Срби су увијек уз Србе, а Дрина је линија која раздваја само два плућна крила Српску и Србију - закључила је Ђурђевић Стаменковски.