latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:56 ⇒ 09:01 | Аутор: sputniknews.com

Велики подвиг српске тенисерке у дуелу са Рускињом

Наталија Стевановић, српска тенисерка, направила је велико изненађење у првом колу ВТА турнира у Руену гдје је елиминисала Ану Блинкову, руску тенисерку, послије велике борбе резултатом 7:6, 3:6, 7:6.
Наталија Стевановић (Фото: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT) -
Наталија Стевановић (Фото: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT)

Великој побједи Наталије Стевановић претходиле су успјешне квалификације, али у главном жријебу није имала много среће јер је налетела на 45. тенисерку свијета. Међутим, српска тенисерка била је боља, па јој и није било потребно толико среће.

Одмах је Наталија испустила свој сервис гем, али онда је експресно узвратила брејк противници. Блинкова је у још два наврата током сета одузимала Наталијин сервис гем, али се Српкиња упорно враћала и потом била боља у тај-брејку.

Све је могло да буде готово и послије другог сета, имала је српска тенисерка предност од 3:1, али два брејка је потом направила Рускиња која се потпуно вратила у меч.

Брејк вишка, сервис за меч и три меч лопте имала је Блинкова и све је то Наталија успјела да спаси, а онда се ушло у нови тај-брејк где је поново доминирала српска тенисерка.

Ово је Наталијина највећа побједа послије Вимблдона прошле године гдје је стигла до трећег кола.

Послије велике побједе слиједи још један тежак изазов јер у другом колу игра против Пољакиње Магде Линет.