latinica  ћирилица
11/04/2024 |  08:34 ⇒ 11:49 | Аутор: РТРС

Коме смета изборни закон Српске и хоће ли опозиција бојкотовати изборе? (ВИДЕО)

Невјероватно је и неприхватљиво да се неко из реда српског народа противи усвајању изборног закона Републике Српске и најављује бојкот избора које би провела Републичка изборна комисија у ситуацији када неизабрани странац намеће измјене Изборног закона БиХ и покушаа да отме надлежности Српске, оцијенили су гости нашег Јутарњег програма.
Никола Шпирић, Срђан Мазалица и Драго Вуковић - Фото: РТРС
Никола Шпирић, Срђан Мазалица и Драго ВуковићФото: РТРС

Замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је да изјава почасног предсједника ПДП-а Младена Иванића долази у тешка времена у којима би Иванић требало да позива на јединство, а не раздор.

Шпирић је рекао да је симптоматичан позив Иванића опозицији да бојкотује изборе, с обиром да и опозиција у Србији најављује бојкот избора у Београду и да то, како каже, очигледно указује на утицај страних центара моћи који покушавају да управљају и тамо и овдје.

Он је позвао опозиционе партије на разговоре о изборном закону Републике Српске и унутрашњи договор у интересу свих у Републици Српској.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да су у ПДП-у свјесни да, како каже, губе контролу над ЦИК-ом, додајући да наметнуте Шмитове одлуке представљају пренос надлежности.

Професор Универзитета у Источном Сарајеву Драго Вуковић рекао је да се Иванићева изјава уклапа у опште стање политике и да је усмјерена против предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика, а не против политичких програма и опција.

- Не знам да ли је изјава наручена, али ће донијети више штете ПДП-у него користи - рекао је Вуковић.