latinica  ћирилица
10/04/2024 |  11:47 ⇒ 11:49 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић реаговао на провокацију

Српски тенисер Новак Ђоковић моћно је почео мастерс у Монте Карлу пошто је без икаквих проблема био бољи од Романа Сафијулина (6:1, 6:2), али му је расположење покварио један италијански новинар.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Симоне из италијанског Еуроспорта, како се представио, упитао је Новака Ђоковића шта мисли о мечу са Лоренцом Мусетијем у трећој рунди Монте Карла.

Прошле године је на истом мјесту Ђоковић изгубио од Мусетија, а док се Ноле спремао да одговори - стигло је и потпитање.

Врло неукусно, због чега је Ђоковић подигао главу када је чуо следеће ријечи: "Да ли си на неки начин уплашен због играња са још једним Италијаном, ако узмемо у обзир да си изгубио од Синера и Нардија?".

Чуло се гласно цоктање, Ноле је окренуо главу бирајући ријечи, а онда одговорио.

- Ја се не плашим никога и ничега. Али, надам се да ћу добити шансу да играм опет са њим и да дођемо до још једног меча овдје - рекао је Ђоковић о Мусетију.

Италијан је у том тренутку играо меч против младог Француза Артура Филса и на крају га је побиједио у два сета.

- Очигледно је Лоренцо један од најталентованијих играча на шљаци, има сјајан бекхенд, сјајне атлетске предиспозиције, један је од најталентованијих играча на АТП туру и видјећемо. И Филс је добар тенисер, надам се да ћу добити шансу да играмо - рекао је Ђоковић.

Упркос ружном уводу у питању, Ђоковић је одговорио до краја.

-Свиђа ми се како сам играо свој први меч овдје у односу на прошлу годину, осећам се много спремније и ко год је са друге стране, вјерујем да ћу играти своју најбољу игру -  додао је српски тенисер.

Он је нахвалио и Филса за кога је знао и гдје је освојио своју прву титулу.

- Кад играм свој најбољи тенис, могу свима да наштетим на свакој подлози. Сигуран сам у себе! -  поручио је Ђоковић коме се очигледно вратило самопоуздање, а питања попут овог са конференције за медије могу само да га инспиришу.

Подсјетимо, меч са Мусетијем на програму је у четвртак и термин ће касније бити одређен.