latinica  ћирилица
29/03/2024 |  21:46 ⇒ 21:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаш Фенербахчеа Најџел Хејс-Дејвис поставио рекорд Евролиге са 50 поена (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаш Фенербахчеа, Американац Најџел Хејс-Дејвис, поставио је рекорд такмичења са 50 постигнутих поена на једној утакмици у вечерашњој побједи над Албом (103:68) у 32. колу Евролиге.
Најџел Хејс Дејвис (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Најџел Хејс Дејвис (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Претходни рекорд Евролиге држао је кошаркаш Ефеса Шејн Ларкин који је 2019. године Бајерну дао 49 поена.

Уз новог рекордера Евролиге по броју поена у једној утакмици, у редовима Фенербахчеа двоцифрен је био још само Џонатан Мотли са 18 поена.

Српски репрезентативац Марко Гудурић није био ни на клупи домаћина.

Стерлинг Браун са 17, Мартин Хермансон са 12 и Мет Томас са 10 поена су били двоцифрени код Албе. Фенербахче сад има скор 20-12, а Алба 5-27.

Турски клуб је бољи у међусобном скору од Макабија и једна побједа у посљедња два кола биће му довољна да обезбиједи најмање шесто мјесто, посљедње које гарантује директан пласман у плеј-оф Евролиге.

У наредном колу Фенербахче дочекује градског ривала Ефес и ако побиједи обезбиједиће најмање шесто мјесто које гарантује пласман у плеј-оф, а тај меч ће бити занимљив и навијачима Партизана који ће навијати за Фебербахче јер би пораз Ефеса вратио "црно-бијеле" у трку за пласман у плеј-ин.

Алба ће сљедеће недјеље угостити Партизан који само побједом у Берлину може да продужи наду за освајање позиције број 10.