latinica  ћирилица
28/03/2024 |  15:31 ⇒ 15:52 | Аутор: СРНА

Акција "Мета два": Ухапшено 12 лица, пронађено више од пет килограма дроге

Десет лица из Зенице, једно из Градачца и једно из Бањалуке ухапшени су у наставку оперативне акције "Мета два", а током претреса је пронађено више од пет килограма дроге и оружје.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Ухапшена су лица чији су иницијали К.А. /44/, И.А. /32/, А.А. /41/, К.А. /39/, С.Р. /22/, Т.А. /32/, М.С. /46/, В.А./34/, Д.С. /32/ и Б.В. /34/ из Зенице, С.М. /34/ из Градачца и Ј.Т. /34/ из Бањалуке, док се за једним лицем интензивно трага, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Једанаест ухапшених лица је спроведено у службене просторије Управе полиције Зеничко-добојског кантона, гдје се врши криминалистичка обрада, док се криминалистичка обрада над осумњиченом Ј.Т. врши у просторијама Полицијске управе Бањалука.

Поступајући по наредбама Општинског суда у Зеници, припадници Управе полиције Зеничко-добојског кантона извршили су претресе на 16 локација у Зеници, док су припадници МУП-а Републике Српске извршили претрес на једној локацији у Бањалуци.

Претресима стамбених и других објеката које су користила ухапшена лица пронађено је три килограма спида, 111 грама хероина, 2.400 грама марихуане и 306 таблета екстазија.

Одузете су и четири дигиталне ваге за прецизно вагање, 5.750 КМ, 14 мобилних телефона, три пушке, седам пиштоља, те пушчана и пиштољска муниција, моторна пила марке "штил" и два сета аку бушилица.

Након завршене криминалистичке обраде ухапшени ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предати тужилаштву Зеничко-добојског кантона на даље поступање.

Они се сумњиче за кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, недозвољено држање оружја или експлозивних материја, тешка крађа, те кршење одредаба Закона о набављању, држању и ношењу оружја и муниције.

Активности у оквиру акције "Мета два" предузете су под надзором Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, у сарадњи са МУП-ом Републике Српске и МУП-ом Средњобосанског кантона.