latinica  ћирилица
27/03/2024 |  17:38 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Повучено 568 комада заштитних рукавица за механичке ризике

Са тржишта БиХ повучена су два модела заштитних рукавица за механичке ризике у количини од 568 комада, од којих је 56 уништено, јер нису у складу са Наредбом о личној заштитној опреми и пратећим стандардима, објавила је Агенција за контролу тржишта БиХ.
Заштитне рукавице за механичке ризике - Фото: Уступљена фотографија
Заштитне рукавице за механичке ризикеФото: Уступљена фотографија

Током спровођења проактивне контроле заштитних рукавица за механичке ризике извршено је 16 инспекцијских контрола које су се заснивале на административној провјери документације и лабораторијском испитивању производа.

Укупно је контролисано 11 модела заштитних рукавица за механичке ризике, од којих су два модела била усклађена са Наредбом о личној заштитној опреми, док су код девет модела, у количини од 18.970 комада, утврђене неусклађености.

Пословни субјекти су добровољно или по налогу инспекцијских органа извршили усклађивање седам модела, 18.402 комада, неусклађених заштитних рукавица с одредбама прописаним Наредбом о личној заштитној опреми.

У протеклих шест мјесеци спроведена је проактивна контрола заштитних рукавица за механичке ризике коју су реализовале Агенција, те Федерална управа за инспекцијске послове, Републичка управа за инспекцијске послове и Инспекторат Брчко дистрикта.

Ово је једна од двије проактивне контроле личне заштитне опреме, које су реализоване у прошлој години, а према Наредби о личној заштитној опреми.