latinica  ћирилица
26/03/2024 |  15:16 ⇒ 15:21 | Аутор: СРНА

Ћулум у студијској посјети ОЛТИМ-у у Паризу

Директор Канцеларије Француске за борбу против кријумчарења незаконитих миграција Ксавије Делру уручио је директору Агенције за истраге и заштиту БиХ Дарку Ћулуму национални знак ОЛТИМ-а у знак захвалности за подршку и одличну сарадњу, док је домаћину Ћулум уручио златну значку Сипе
Дарко Ћулум на ОЛТИМ-у -
Дарко Ћулум на ОЛТИМ-у

Ћулум борави у Паризу у студијској посјети ОЛТИМ-у при Граничној полицији у Француској у оквиру програма "EU for fast".

Првог дана студијске посјете представљене су активности и методологија рада ОЛТИМ-а и могућности унапређења сарадње кроз јачање међуагенцијских веза у борби против организованих криминалних група у вези с незаконитим миграцијама и кријумчарењем људи, саопштено је из Сипе.

Циљ посјете је потпуни увид у организацију ОЛТИМ-а, у његове правне, административне, логистичке и оперативне аспекте како би се ојачала изградња полицијских и правосудних капацитета и сарадња на регионалном и европском нивоу у подручју кријумчарења миграната и трговине људима.

У студијској посјети која траје од 25. до 29. марта у име полицијских тијела БиХ учествују и директор Службе за послове са странцима Жарко Лакета, директор Граничне полиције БиХ Мирко Купрешаковић и начелник Унско-санског кантона Јусуф Мусић.