latinica  ћирилица
25/03/2024 |  09:04 ⇒ 10:53 | Аутор: РТРС

Бјеговић: Напад у Москви упозорење свим државама које не одговарају политици Запада (ВИДЕО)

Напад у Москви је највећи терористички напад у историји Русије, рекао је професор безбједносних наука и специјалиста за тероризам и организовани криминал Мирослав Бјеговић.
Мирослав Бјеговић - Фото: РТРС
Мирослав БјеговићФото: РТРС

Бјеговић је рекао да се први пут десило да један терористички напад, као што је овај, нема везе са исламским радикализмом него да су то плаћеници.

- Надам се да ће Федерална служба безбједности све истражити и свјетској јавности презентовати ко су налогодавци - рекао је Бјеговић за РТРС.

Он је навео да је овај напад упозорење свим државама које не одговарају политици највећих свјетских сила, односно, како каже, политици Запада.

- Када је ријеч о Србији и Републици Српској, оне не би смјеле бити терористичке мете јер воде политку немијешања и немају никакве освајачке походе у смислу присвајања туђих територија, али оно од чега пријети опасност је непосредно окружење, с обзиром да на простору Косова и Метохије и БиХ имамо терористичке ћелије и цијела насеља џихадиста који су под нечијим патронатом и могу бити употебљени када то буде у интересу - рекао је Бјеговић.