latinica  ћирилица
24/03/2024 |  20:58 | Аутор: СРНА

Вулин: Жао ми је што немамо посебну ријеч у српском језику за гађење које осјећам према вођама НАТО-а

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин истакао је да му је жао што богати српски језик нема посебну ријеч за гађење које данас осјећа према вођама НАТО пакта.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Вулин је рекао за Срну да је Парламентарни савјет НАТО пакта 25 година од бомбардовања Србије, дан када су започели агресију, обиљежио пријемом такозваног Косова у чланство овог тијела.

- Када сљедећи пут амбасадори НАТО пакта, Европске уније и Квинте или како год да се назову, буду објавили саопштење у коме кажу да им је жао због цивилних жртава њиховог бомбардовања, сјетите се Срби да су нам се смијали и на данашњи дан, и знајте да свако ко мисли да нам је мјесто у НАТО пакту јесте подједнако лажљив и подао, као и они у чији би савез да нас увуку, али су само мало глупљи и много веће кукавице од њих - поручио је Вулин.

Реагујући на то што је такозвано Косово добило статус придруженог члана Парламентарне скупштине НАТО савеза, Вулин је рекао да "НАТО пакт не воде само цинични и лажљиви, већ и зли којима је мало што су нас убијали, већ би и кости да нам ваде из гробова".