latinica  ћирилица
24/03/2024 |  10:37 ⇒ 10:37 | Аутор: СРНА

Вулин: НАТО планирао да уништи Србију, а уништио међународно право

Бивши директор Безбједносно-информативне агенције Србије Александар Вулин рекао је да је НАТО, агресијом 1999. године на Савезну Републику Југославију, хтио да уништи Србију, у чему није успио, али је уништио међународно право.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Говорећи о бомбардовању СРЈ, Вулин је навео да НАТО увијек обмањује свијет када бира основе за своје дјеловање и да је тако обмањивао када је тврдио да су Срби злочинци "који врше геноцид" на Косову и Метохији.

- НАТО бомбардовање СРЈ је последњи велики некажњени злочин 20. вијека, за који нико никада није одговарао, нити жели да одговара - рекао је Вулин за РИА "Новости".

Он је истакао да је НАТО 1999. преварио свијет, као што је раније преварио СССР наводним гаранцијама да се неће ширити на Исток, а касније Русију тврдњама да ће испоштовати Минске споразуме.

- Исто тако су лагали цијели свијет да су Срби злочинци који врше геноцид на територији Косова и Метохије. Лагали су да Садам Хусеин има оружје за масовно уништење, да Моамер Гадафи жели да нападне остатак планете и да ће у Авганистану доћи до мира - подсјетио је Вулин.

Наводећи да су Срби знали истину док је НАТО лагао цијели свијет, он је поручио да истина гласи да је НАТО хтио да уништи Србију, али је уништио међународно право.

- Србија је преживјела, али међународно право није. Дух је пуштен из боце. Нико никада неће моћи да заустави промјене граница - закључио је Вулин.