latinica  ћирилица
24/03/2024 |  09:00 ⇒ 09:01 | Аутор: СРНА

"Београдски синдикат" концертом у Бањалуци обиљежио 25 година рада

Београдски хип-хоп састав "Београдски синдикат" одржао је у Бањалуци спектакуларни концерт, који је био уједно и прослава 25. рођендана овог бенда, а на самом почетку су минутом ћутања одали почаст жртвама терористичког напада у Русији.
"Београдски синдикат" у Бањалуци - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
"Београдски синдикат" у БањалуциФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Концерт је у "Борику" почео пјесмом "Свим срцем", за коју је снимљен спот управо у Спортском центру "Борик" приликом прошлог концерта из 2012. године, којом су уједно и честитали јубилеј 50 година од отварања ове спортске установе.

Кулминација је настала током извођења песме "Једина Српска", коју је "Београдски синдикат" посветио Републици Српској и њеном народу.

До краја концерта су се ређали хитови као што су "Дивљина", "Систем те лаже", "Догодине у Призрену", "Сведок сарадник" и многи други, које је публика отпјевала са "Синдикалцима" у једном гласу.

Гости на концерту су били Марлон Брутал, етно-група "Траг" и Фудбалери "Борца", који су се као специјални гости попели на бину и уручили "Синдикату" дрес са бројем 25 као поклон за рођендан.

У паузама је глумац Златан Видовић рецитовао стихове Милана Ракића, Алексе Шантића и Гаврила Принципа, саопштили су организатори концерта.