latinica  ћирилица
22/03/2024 |  12:39 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Због оштећења моста у Маричићима Србима угрожен прилаз гробљу и манастиру Возућица

Мост у насељу Маричићи, који повезује 11 српских насеља са Возућом и Манастиром Света Тројица - Возућица, оштећен је усљед дотрајалости и дугогодишње небриге локалних власти града Завидовића, изјавио је предсједник Завичајног удружења Завидовићани са сједиштем у Добоју Зоран Благојевић.
Мост у Маричићима - Фото: СРНА
Мост у МаричићимаФото: СРНА

Благојевић је рекао да су оштећени дрвени елементи моста који су иструли и да је било питање времена када ће оштећење настати усљед дугодишње небриге власти у Завидовићима која је игнорисала бројне захтјеве за његовом санацијом.

- Мост на Возућици је веома значајан за 11 села, односно заселака које повезује са Возућом, а важан је и за прилаз Манастиру Света Тројица и гробљу - изјавио је Благојевић.

Он је поручио да је одржавање путне комуникације у надлежности Градске управе Завидовића која је требала обновити мост.

- Ми смо о томе више пута упознали градоначелника Хашима Мујановића, као и о неколико клизишта на потезу од Возуће до Манастира која доводе у питање само саобраћање - изјавио је Благојевић за Срну.

Он је истакао да је Завичајно удружење "Завидовићани" конкурисало код надлежног федералног министарства за реконструкцију наведене дионице и да чекају одговор.