latinica  ћирилица
14/10/2018 |  11:45 | Аутор: СРНА

Вучић: Милена Дравић друштво учинила бољим, а културу богатијом

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Ана Брнабић упутили су телеграме саучешћа поводом смрти глумице Милене Дравић.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Вучић је у телеграму саучешћа упућеном Удружењу драмских умјетника Србије и Удружењу филмских глумац истакао да је Милена Дравић била великан југословенске и српске умјетности, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

"Остали смо без наше Милене Дравић, великана југословенске и српске уметности. Милена је обиљежила другу половину двадесетог вијека у позоришту, на филму и телевизији. Нека јој је вјечна слава и хвала, јер је наше друштво учинила бољим, а културу богатијом", навео је Вучић.

Премијер Србије Ана Брнабић је у име Владе Србије и своје лично име упутила изразе најдубљег саучешћа члановима породице, пријатељима и свим поштоваоцима Милене Дравић, истакавши да је она својим раскошним глумачким талентом и фантастичним филмским, позоришним и телевизијским улогама, оставила неизбрисив траг у култури.

"Увијек достојанствена и јединствена, пленијела је својим невјероватним талентом и шармом. Остаће упамћена као једна од највећих звијезда нашег глумишта, велика дама и велики човјек", наводи се у телеграму саучешћа Брнабићеве, саопштено је из Владе Србије.

Министар културе и информисања Србије Владан Вукосављевић оцијенио је да је Милена Дравић "друго име за велику епоху домаћег филма".

Вукосављевић је истакао да је Милена Дравић била глумица јединственог лирског сензибилитета у раним улогама, али и зрелих карактерних драмских и комичних остварења, како на филму, тако и на телевизији и у позоришту, саопштено је из Министарства културе Србије.

"Освајала је шармом, љупкошћу и добротом. Била је звијезда, али увијек скромна и непосредна. Сигуран сам да се вијест о њеном одласку у свим нашим домовима, код генерација њених искрених приврженика, доживљава као губитак неког блиског", навео је Вукосављевић у телеграму саучешћа породици, пријатељима, колегама и Удружењу драмских умјетника Србије.

Српска глумица Милена Дравић преминула је ноћас у Београду у 79. години након тешке болести.