latinica  ћирилица
18/07/2018 |  10:39 | Аутор: СРНА

"Уна регата - лађом низ Уну" 28. и 29. јула

Међународна "Уна регата-лађом низ Уну", коју организују општине Нови Град и Костајница у Републици Српској и Двор и Хрватска Костајница у Хрватској, биће одржана 28. и 29. јула, рекао је Срни директор Туристичке организације Нови Град Момир Ковачевић.
Блатна код Н.Града - "Уна регата - Лађом низ Уну" - Фото: СРНА
Блатна код Н.Града - "Уна регата - Лађом низ Уну"Фото: СРНА

Он је додао да се ове године очекује да ће на води бити око 40 рафт чамаца, те да пријаве трају до 25. јула.

"Промовишемо и позивамо на активније учешће унских лађа, јер сматрамо да то можемо понудити и као туристистички производ", рекао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, манифестација ће почети у суботу, 28. јула, окупљањем учесника од 10.00 часова на ентитетској граници у Блатни код Новог Града.

"У 12.00 часова званично ће почети регата, прва пауза је у 16.00 часова у Добретину, у Хрватској, друга пауза и ручак у насељу Млакве код Новог Града у 18.00 часова, а након тога полазак према градској плажи Ада у Новом Граду, гдје ће у 21.00 час бити одржан концерт ОК бенда", каже Ковачевић.

Он је навео да ће на крају првог дана ревијалне манифестације признање добити "Унска сирена" и "Унски Нептун".

Другог дана манифестације, у недјељу, 29. јула, учесници регате кренуће од градске плаже Ада у Новом Граду у 12.00 часова, одмор је предвиђен у 15.00 часова у Унчанима у Хрватској, у 17.00 часова друга пауза и ручак код Костајнице и завршетак у 19.00 часова у Хрватској Костајници, гдје ће такође бити организован забавни програм.