latinica  ћирилица
15/07/2018 |  08:18 | Аутор: РТРС

"Бечки коњушар"

Аустријски амбасадор у БиХ је у дипломатском кору исто што и Небојша Вукановић у Требињу. Зато и не чуди што је Памер управо Вукановића звао на кафу, након што је на нецивилизован и бахат начин покушао да услика групу требињских пензионера, који сједе сваки дан ту гдје их је Памер и затекаоа потом и напао, истиче се у тексту објављеном на порталу Требиње059.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Да су којим случајем они напали њега, упућени кажу да би Аустријанац знао како да употријеби све механизме зашите који дипломати стоје не располагању. Овако је користио све механизме да заташка инцидент који је на свјетло дана, за своје потребе, изнио његов коњушар у Требињу, Небојша Вукановић.

Памером ће се бавити аустријско министарство спољњих послова, јер ово неће моћи да заташка, ма колико му у прикривању инцидента, лажима помагао бечки коњушар Небојша Вукановић.Херцеговачки Минхаузен каже да се застидио “примитиваца и вандала“ из Требиња, а да чак није провјерио о коме се ради, нити шта се десило. Логика бечког коњушара не иде даље од слијепе послушности и подршке газди, ма шта тај радио или говорио.

Вукановић је практично слагао све у тексту, који је озбиљна оптужба на један град и државу, јер напад на амбасадора било које државе је напад на државу. Требиње је навикло на Вукановићеве лажи, и нико га више не узима за озбиљно. Но, овога пута је у лажима искорачио, и лопту пребацио на међународни терен, срамно оптуживши своје суграђане да су примитивци и вандали. Није се повукао ни након што је видио да су у питању пензионери, да је амбасадор био бахат, па је наставио да вријеђа пензионере квалификујући их нервозним. Неће да схвати да пензионер дрхти пред ТВ камером јер је захваљујући његовим лажимапо први пут саслушан у полицији, а потом изложен и медијској пресији. Мисли Вукановић свако може да слаже и да се излаже, као што он то годинама ради.

Кука Вукановић коњушар за газдом који није успио да услика старог Ћира и Жељезничку станицу коју је саградила Аустроугарска, али не написа ни ријеч о томе да је Памер потом отишао на кафу у требињску башту Платани. Тако је аустријски амбасадор, без фотографија станице коју је направила Аустроугарска , сјео под оне исте платане на којима је Аустроугарска 1914.године објесила 79 најугледнијих Требињаца. Мартин Памер, наравно, нема ништа с тим, као што нема ни са Ћиром , ни Жељезничком станицом. Али има везе са Небојшом Вукановићем, који је за зрно промоцоије, не мислећи на посљедице, беспризорно напао цијели град!Опет лажима,овога пута за рачун аустријског амбасадора!

Газда коња награди коцком шећера. За коњушара нема ни толико!Но коњушару шећер и не треба. Треба му само газда и узда!

Извор: Требиње059