latinica  ћирилица
15/06/2018 |  08:48 ⇒ 13:06 | Аутор: Б92

Потрага за несталим новинаром Стефаном Цветковићем

Траје потрага за несталим новинаром Стефаном Цветковићем из Беле Цркве... За њим трагају све расположиве јединице МУП-а Србије, жандармерија, рониоци, хеликоптери...
Стефан Цветковић (Фото: Медија центар Београд) -
Стефан Цветковић (Фото: Медија центар Београд)

Цветковић је нестао у ноћи између сриједе и четвртка. Полиција је пронашла паркиран аутомобил, који је он користио, а који је у власништву његовог оца, отворених врата и упаљених свјетала.

Како је саопштено из МУП-а Србије, у Белу Цркву је из Београда одмах упућено више десетина припадника Жандармерије, затим рониоци због претраге језера и канала Дунав-Тиса-Дунав, као и припадници криминалистичке полиције. На лице мјеста упућено је и више водича службених паса Полицијске бригаде, а ангажована су и два хеликоптера Министарства унутрашњих послова који надлећу терен у околини Беле Цркве.

Полиција интензивно расвјетљава све околности овог случаја, потврдио је и предсједник Србије Александар Вучић.

- Сваких 15 минута ме Гашић и Стефановић обавјештавају. Рекао бих да су сви ресурси на располагању полицији и БИА-и у Белој Цркви. Надам се да ће успјети да ријеше тај случај. Више детаља о овом случају не могу да износим - рекао је Вучић јуче.

Нестали новинар у жижу јавности доспио је више пута, јер је током година у више наврата говорио да му пријете смрћу због текстова у којима је писао о корупцији и злоупотребама.

Посљедњи случај на ком је радио било је убиство Оливера Ивановића, за које тврди да је било плаћено 40.000 евра.