latinica  ћирилица
11/06/2018 |  14:04 | Аутор: Б92

АТП: Ђоковић напредовао једну позицију

Најбоље рангирани српски тенисер Новак Ђоковић напредовао је на најновијој АТП листи.

Ђоковић је стигао до четвртфинала Отвореног првенства Француске послије чега је поправио пласман за једну позицију и сада је 21. на листи најбољих свјетских тенисера.

Филип Крајиновић је пао за двије позиције и сада је 29, док је Душан Лајовић остварио за два мјеста бољи резултат и 58. је на АТП листи.

Србија међу 100 најбољих има још два представника. Виктор Троицки је са 91. дошао на 93. мејсто, док је у првих 100 ушао Ласло Ђере, скоком од девет позиција и сада је 92. на свијету.

Рафаел Надал је јуче освојио Отворено првенство Француске и задржао је прво мјесто на АТП листи, испред Роџера Федерера и Александера Зверева.

Полуфиналиста Ролан Гароса Хуан Мартин Дел Потро напредовао је двије позиције, до четвртог мјеста, пошто је прескочио Марина Чилића и Григора Димитрова.

Финалиста Доминик Тим је на седмом мјесту на листи најбољих тенисера свијета замијенио Кевина Андерсона, који је сада осми, испред Давида Гофана и Џона Изнера.

Не тако давно свјетски број 1 Енди Мари пао је за чак 110 позиција, па је тренутно тек 157. на листи, а још већи пад доживео је Станислас Вавринка, за 233 мјеста па је тек 263. играч свијета.