latinica  ћирилица
22/04/2018 |  14:45 ⇒ 23/04/2018 | 08:00 | Аутор: СРНА

Додик: Опозиција користи тужне догађаје за напад на полицију Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да опозиција политички покушава да искористи одређене тужне и емотивне догађаје како би довела у питање рад полиције Српске.

- Ја стојим иза полиције Републике Српске. Не стојим иза евентуално неодговорних појединаца којих може бити у полицији, али то није разлог да се удари на институцију - полицију Републике Српске - рекао је Додик новинарима у Теслићу.

Предсједник Српске истиче да су напади чланица Савеза за промјене на пет најважнијих институција у Српској - предсједника, Владу, парламент, МУП и Радио-телевизија Републике Српске - очекивани и раније предвиђени.

- Још прије двије године сам говорио о концепту напада на пет најважнијих институција у Републици Српској - а то су предсједник, Влада, парламент, МУП и РТРС и све смо то видјели - рекао је Додик.

Он је указао на перманентне нападе опозиције на функцију предсједника, на инциденте звиждањем и бацањем столица у Народној скупштини Републике Српске и на јавне нападе на рад РТРС, истичући да је "сада дошао ред да се нападне полиција".

- То је она полиција коју смо сачували да нам не узму и однесу горе у Сарајево - рекао је Додик.

Он каже да су одређени представници Савеза за промјене успјели да промијене свој однос према Републици Српској, што је, како је навео, обиљежје њихових промјена.

- Они су требали да иду у Сарајево да представљају Републику Српску, а они се враћају из Сарајева и дисциплинују и наносе штету Српској - рекао је Додик.