latinica  ћирилица
18/04/2018 |  15:55 ⇒ 17:51 | Аутор: СРНА

Мирјанић: Повећањем прихода, нико неће остати без посла

До краја године у "Шумама Републике Српске", нова унутрашња организација и систематизација. Ресорни министар Стево Мирјанић каже да број од 4.800 запослених није у складу са стварним потребама овог јавног предузећа. Од шумских газдинстава очекује смањење трошкова и повећање прихода.

Пословна добит од 858 хиљада марака, од укупног прихода од 12 милиона у 2017. години, Шумско газдинство Приједор довела је до позиције најбољег у предузећу "Шуме Републике Српске".

"Рецепт је био тај да смо се једноставно трудили, водили свакодневно рачуна и о плану прихода и о плану расхода, домаћински се односили према свему и дошли смо, игром случаја, до тога да будемо први", каже директор Шумског газдинства Приједор Саша Бурсаћ.

До краја године, Шуме Српске успоставиће информациони систем, али и ријешити питања унутрашње организације и систематизације. 4.800 запослених у овом предузећу, према ријечима ресорног министра Стеве Мирјанића, број је који не одговара стварним потребама, али наглашава да, повећањем прихода, нико неће остати без посла.

Осим о шумарству, у Приједору је разматрано и стање у аграру. Пласман производа на тржиште, један је од највећих за приједорске воћаре.

Весна Мрдаљ, предсједник подсавјета за пољопривреду Савјета за друштвено-економска питања градског одбора СНСД-а, истиче да развојне шансе у овом аспекту и те како постоје.

Одржана је и презентација "Преглед подстицаја Владе за развој пољопривреде и села на подручју града Приједора".