latinica  ћирилица
21/03/2018 |  15:23 | Аутор: СРНА

Трнинић: У ЖРС мање запослених, процес реструктурисања иде добро

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је данас да у јавним предзећима из ресорне надлежности овог министарства није било повећања запослених у протеклом периоду и да све те фирме послују позитивно, осим "Жељезница Републике Српске" које су системски губиташ.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић је рекао новинарима у Народној скупштини Српске да је у "Жељезницама" за око 900 мање запослених.

"Кренули смо у реструктурисање овог предузећа да бисмо га довели у ред. То за сада иде у добром смјеру. И није тачно да нема одговорности руководстава, јер је у ЖРС у протеклом периоду промијењена и Управа", рекао је Трнинић.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Миладин Станић је рекао да је процес реогранизације ЖРС требало почети далеко раније, како би се то предузеће учинило профитабилним и да се не би јавио проблем са вишком запослених.

Он је додао да је "Влада Републике Српске неспремно и неодговорно" ушла у расправу у Народној скупштини о интерпелацији опозиције за разматрање политике управљања јавним предузећима у Српској.

Станић је рекао да би Влада у сваком демократском друштву била кооперативна, одговорила на питања из интерпелације, понудила рјешења за проблеме и ушла у реорганизацију и рационализацију јавног сектор